Nacházíte se v kategorii: Další zajímavé články

Chládek ve stínu venkovních žaluzií i v tropických dnech

Již několik let můžeme pozorovat projevy oteplování počasí na našem území. Zima se obvykle rychle přelije do léta a to bývá velmi teplé. Zejména v panelákových bytech, které se snadno prohřejí, je při situování oken na jih za několik dnů vedro přímo k padnutí. Vzdorovat vedru se dá díky klimatizaci. Ta však vyžaduje přísun elektřiny, odvod vysrážené páry a leckdy i montáž venkovní klimatizační jednotky. Přitom jižní státy už po mnoho generací znají mnohem jednodušší odpověď na otázku ochrany proti intenzivním slunečním paprskům. Jistě si vzpomenete, že jste při dovolené na jihu Evropy nebo v tropech zahlédli venkovní žaluzie.

Bez nutnosti krmit je elektrickou energií dokáží jednoduše naše okna odstínit, a tak zabránit přístupu všerozpalujícího slunce do našich příbytků. Rozhodně je to osvědčenější řešení než obyčejný větrák, který způsobí leda průvan nebo vaše nachlazení. Montáž venkovní žaluzie neznamená, že se váš příbytek ponoří do tmy tmoucí a vy již nikdy nespatříte denní světlo. Naopak. Odstíní pouze nepříjemné sluneční záření, ale zachová příjemné denní světlo. Nebude vás trápit úmorné vedro a vy se budete moci soustředit na to, co doma děláte rádi. Stejně tak venkovní žaluzie poslouží i na vašem pracovišti, kdy jindy klesá nejen produktivita práce, ale především pobyt v kanceláři se stává nesnesitelným.

Trikem venkovní žaluzie je, že teplo, které se tvoří dopadáním slunečních paprsků na ně, se nehromadí uvnitř vašeho bytu či domu, ale zůstává venku. Vnitřní teplota tak nevzrůstá. Jejich ovládání můžete zvolit ruční, ale také motorické ovládané dálkově. Velký výběr různých typů venkovních žaluzií naleznete na adrese www.univers.cz, kde zjistíte, že váš problém s vedrem mohou vyřešit i markýzy nebo předokenní rolety.

Napsal uživatel: admin

Jak se ti líbil tento článek?

Hodnotit článek mohou pouze přihlášení uživatelé.
Hodnotilo 0 uživatelů, průměrné hodnocení: nehodnoceno.
přidat nový příspěvek

Diskuze k článku

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.