Nacházíte se v kategorii: Další zajímavé články

Budete čerstvým řidičem?

Téměř každý náctiletý se po dovršení plnoletosti splní dlouhodobý sen. Nestane se super hvězdou či někým slavným, ale řidičem. Touha po řidičském průkazu rok od roku stoupá a dost možná, že se na ten svůj třesete i vy. Podle statistik si dělat řidičský průkaz stále více mladých lidí, což je vzhledem k rostoucí ceně autoškoly zvláštní. Na druhou stranu, bazary dnes nabízí takové množství ojetin, že velmi snadno najdete cenově přijatelné vozítko, na které jste si našetřili z brigády. Už jste vůbec přemýšleli, jaké auto si vyberete?

Investice do staršího vozu je nevypočitatelná. Ve výhodě jsou ti, kteří mají rodiče z „branže“. Pokud se váš tatík pohybuje mezi ojetými vozy, určitě vám vybere auto, které se za měsíc nerozsype. Dejte si pozor na dvacet let stará auta s novým lakem. Většinou se za ním ukrývá prohnilé šasi, které drží silou vůle. Nechceme ve vás vzbudit pesimismus, výběr kvalitního ojetého vozu zkrátka není legrace.

Až budete mít auto v garáži, budete muset zařídit ještě jednu věc. Vlastně ještě předtím, než s ním do té garáže přijedete. Každý provozovatel motorového vozidla je ze zákona povinen si sjednat povinné ručení. Jedná se o pojistku, jejíž pojistné plnění slouží k úhradě škody, kterou někomu svým vozem způsobíte. Bez povinného ručení se zkrátka jezdit nedá.

Při výběru povinného ručení buďte opatrní, podobně jako při výběru samotného vozidla. V České republice působí poměrně velký počet pojišťovacích subjektů a každý z nich nabízí jiné povinné ručení. Pod pojmem „jiné“ si můžete vybavit odlišnou cenu a nabídku doplňkových služeb. Pokud se nemůžete rozhodnout, vyzkoušejte některý z online srovnávačů a najděte si skutečně levné pojištění, které se může pochlubit mnoha bonusy.

Na expresnipojisteni.cz můžete sjednat povinné ručení online. Naleznete zde také odpovědi na časté otázky, které vám není nikdo schopen přesně odpovědět.

Napsal uživatel: admin

Jak se ti líbil tento článek?

Hodnotit článek mohou pouze přihlášení uživatelé.
Hodnotilo 0 uživatelů, průměrné hodnocení: nehodnoceno.
přidat nový příspěvek

Diskuze k článku

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.