Nacházíte se v kategorii: Móda a Styl

Jak nejlépe se nalíčit?

Dnes je to již běžná součást našeho každodenního života. Některé příležitosti se bez líčidel neumíme vůbec představit. Ukážeme vám, co v následující sezóně poletí a čím i vy můžete zazářit.

Líčení v zimním období, by mělo být velice střídmé a ne příliš výrazné. Já osobně nejsem zastánkyní přehnaně sytých barev, které z mého pohledu vypadají na obličeji velmi komicky. Dávám přednost decentnosti a již svému osvědčenému stylu.

#
Jestliže jste zvyklé používat make-up, nanášejte ho v odstínech, které korespondují s barvou vaší kůže. Neměly byste si kupovat odstín, který by na vás byl příliš světlý ani příliš tmavý. Zbytečně byste vyhodily peníze, jelikož byste samy zjistily, že celá věc působí umělým dojmem. Prodavačky jsou již dnes v tomto směru velmi ochotné a nechají vás vyzkoušet různé odstíny. Na vrstvu make-upu nezapomeňte nanést kvalitní pudr, jež dodá vaší tváři přirozenost.
#

Při vybírání typu líčidel na oči, je důležité si zjistit, jaké barvy jsou pro vás nejvhodnější. Hlavní rada, dle které se můžete držet je barva Vašich očí. Modroočka si může dovolit používat i modrou tužku na oči. Ostatní očky by měly volit maximálně mezi hnědou a černou.

#

U očních stínů se držte pravidla vlastního vkusu a z vlastního pocitu spokojenosti. Popřemýšlejte nad kombinací dvou barev, která vypadá v některých případech i velmi extravagantně. Jednu barvu nanesete na oční víčko a druhou rozprostřete pod obočí. Svou jedinečnost ukážete tím, že zvolíte opačný směr nanášení stínů. Od špičky oka asi tak do půlky očního víčka i nadočnicového oblouku nanesete první tmavší barvu a tu druhou postupně dál až do ztracena. Stále jsou v módě kouřové odstíny očí, které můžete perfektně sladit se stříbrnou zimní bundou. Uvidíte, že budete v takovéto kombinaci celá zářit.

A konečně nepostradatelná řasenka. Dnes jsou na trhu povětšinou jen vysoce kvalitní kusy, takže i když zabrousíte do těch levnějších (pozor ne nejlevnějších), nedá se říct, že byste měli vyloženě „šmejd“. Vaše oči se tužkou a řasenkou velmi zvýrazní, proto buďte opatrné s výběrem očních stínů. Ne pro každou příležitost je vhodné volit všechny tři kombinace líčení očí najednou.

Jestli si nejste jisté barvou rtěnky, nic se neděje, jejich barvy můžete vyzkoušet v obchodě. Pokud se jedná o katalogový prodej, musíte vybírat podle barvy, která se vám zalíbí nebo podle doporučení vaší kosmetické poradkyně. Nové typy rtěnek už jsou vysoce kvalitní a tady bych se rozhodně nebála zabrousit do té vyšší cenové relace.

#

Vybíráte nejen z barevných odstínů, ale také z perleťových nebo lesklých kombinací. Nejpřirozenější jsou odstíny růžové a krémové. Pokud použijete stejnou nebo velmi podobnou barvu rtěnky a laku na nehty, určitě pozitivně zapůsobíte.

#

Obecní trendy volají spíše po přirozenosti, ale jestliže je vám to málo, můžete být i odvážnější. Ať už jsou ale trendy jakékoli, vždy dávejte přednost svému osobitému stylu. Pokud máte tendenci se líčit přehnanými způsoby, měly byste si uvědomit, že tím potlačujete svou skutečnou podobu a přirozenost. Prostě se pomocí líčidel přeměňujete. Naučte se líčit decentněji a zjistíte, že jste krásné i s kapkou své přirozenosti. Stačí se jen přibarvit a ne namalovat si na sebe druhý obličej. Bude to také přirozenější a hlavně to budete vy.

Jak se ti líbil tento článek?

Hodnotit článek mohou pouze přihlášení uživatelé.
Hodnotilo 3 uživatelů, průměrné hodnocení: 3.3
přidat nový příspěvek

Diskuze k článku

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.