Nacházíte se v kategorii: Další zajímavé články

Opět depresivní? Snad jen zčásti..

Všechno je jinak.. člověk se může během sekundy změnit stejně lehce jako postupem času. Zpoznal jsem a pochopil.. Takže jak pokračovat ve psaní úvahy, která mi má nejspíše stejně jen dopomoci k tomu, abych mohl své nejtajnější myšlenky „křičet“ okolnímu světu? Z mého pohledu bych začal asi takhle...

 Každým dnem si uvědomuju, jaký „pokrok“ jsem za svůj „život“ udělal a jak moc často vstávám jen proto abych pak byl zas sražen. Kolik nesprávných rozhodnutí jsem udělal aniž bych pak nesl následky? Možná tohle zní jak kdybych byl trochu psychopat a možná jím i zčásti jsem ale, kdo může určovat hranice a míru? Jen ty sám !! Můžeš být ovlivněn situací, pocity nebo i jen náladou přesto rozhodneš..Bohužel ne vždy dobře! Život je někdy víceméně komedie.. Jen záleží jakou roli chceš hrát ! Proto ačkoliv se straním jakéhokoliv poučování nebo rad, říkám: „ Dělej to co chceš, ne to co musíš !!“ Já se poučil, sice pozdě ale poučil, neopakujte mojí chybu!

Už pár let mám kolem sebe sortu výjimečných lidí, o kterých můžu říct, že je to víc než moje rodina. Jenže možná jen proto, že je znám už delší dobu můžu posoudit, jak moc se lidé mění. Nikdo nemůže říct jestli k horšímu nebo lepšímu.. tohle nemá právo nikdo posuzovat ale změna tam je! Občas si při podobných chvílích pokladám otázku- kdo z nich mě vlastně zná? Jestli jedna nebo dvě osoby bude to možná hodně. Ale vím, že tu jsou pro mě a nepochybuju o tom, že ani oni nezapomněli, že při nich budu vždycky stát.

 Ochutnal jsem bolest a všechny její možné přísady, které člověku dokážou srazit všechny hodnoty na nulovou hranici. Znám ji víc než dobře... Byl to můj každodenní chleba v posledních dnech jenže... člověk prostě ráno zase vstane, stoupne si k oknu, rozhlédne se po místnosti a vybaví se mu všechny okamžiky, které z hlavy nikdy nepustí. A pak? Už jen úsměv, veselejší barvy a chuť žít naplno...

 Takže ať už jsi kdo jsi, až tohle dočteš zkus vzpomenout na něco, co Ti úsměv nebo pocit štěstí přivolalo, a vyjdi na denní světlo s vědomím, že svý další kroky směruješ jen ty sám!

 

 

Napsal uživatel: Goldfingr

Jak se ti líbil tento článek?

Hodnotit článek mohou pouze přihlášení uživatelé.
Hodnotilo 0 uživatelů, průměrné hodnocení: nehodnoceno.
přidat nový příspěvek

Diskuze k článku

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.